MILICA ĐORĐEVIĆ, model

Na muralima širom sveta

Mladenovčanka Milica Đorđević lik je na muralima širom sveta koje oslikava ARTEZ, vodeći srpski muralista nove generacije.

MILICA je rođena 1992. u Beogradu. Odrasla je u Mladenovcu gde je završila osnovnu školu. Srednju školu pohađala je u Beogradu. Po završetku srednje škole počela je da se bavi modelingom.

ANDREJ Žikić Artez, rođen je 1988. u Beogradu, Artez je vodeći srpski umetnik treće generacije koji se pojavio na lokalnoj grafiti sceni. Najpoznatiji je kao umetnik koji meša foto-realizam i ilustraciju sa zadivljujućom sposobnošću da u svoj rad uključi živopisne boje.

Tokom proteklih nekoliko godina bio je prisutan na međunarodnoj sceni grafita i slikao grafite širom Evrope. Godine 2011. njegov avanturistički duh odveo ga je u Indiju gde je proveo vreme u putovanju i slikanju. Pozvan je da slika na nekoliko festivala u to vreme, kao što su Sunburn i NH7. Nakon diplomiranja na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 2013, otišao je na putovanje u Brazil gde je putovao i slikao 3 meseca.

Pored slika na zidovima, njegovi radovi su izloženi u okviru grupnih izložbi u galerijama širom Balkana, kao i u okviru „Platoon Kunsthalle“ u Berlinu. Imao je dve samostalne izložbe 2013. godine – svoju prvu samostalnu izložbu „Reborn“ u Beogradu, i „10 godina retrospektivu“ u Bukureštu, Rumunija. U 2015. godini imao je još jednu samostalnu izložbu u Beogradu pod nazivom “Pronađite svoj put do leta” i učestvovao u grupnoj emisiji “Miami Artlon” u Rajnbergu, Nemačka.

U poslednje vreme mnogo eksperimentiše sa bojama, a njegovi najnoviji eksperimenti bili su igranje sa sopstvenom percepcijom, stvaranje optičkih iluzija iskrivljavanjem slike. Njegova stalna žudnja za putovanjima i potragom za inspiracijom po celom svetu uticala je na njegov brzi napredak i na njegov stil – Čini se da se uskoro neće smiriti…

Beogradski vizuelni umetnik Andrej Žikić – ARTEZ poslednjih godina obojio je zidove mnogih gradova, među kojima su Istanbul, Beč, Kairo, Almati, da bi prošle nedelje (mart 2019) u okviru umetničkog sajma „Urvanity Art Fair“ naslikao mural u jednoj od najprometnijih ulica u Madridu.

ARTEZ, model Milica Djordjevic, 
Mumbai, India, 2017
ARTEZ, model Milica Djordjevic, 
Lecce, Italy, 2017
ARTEZ, model Milica Djordjevic, 
Santa Kruz de la Palma, Španija, 2018
ARTEZ, model Milica Djordjevic, 
Valjevo, Srbija, 2017